De Digitale Dage 2018

Casen 2018

Billede2

Årets case er Ombygning og udvidelse af Aalborg Tårn. De Digitale Dage når dermed nye højder.

Elever fra EUC Nord samt studerende fra AAU og UCN vil i samarbejde med en række nordjyske virksomheder tage udgangspunkt i en ønsket renovering og udvidelse af Aalborg Tårnet, som ejes af Det Broderlige Skydeselskab i Aalborg.

Aalborg Tårnet er et vartegn i Aalborg og med sine 55 meter er det 105 meter over havets overflade, og dermed det højeste udsigtspunkt i hele Aalborg. Tårnet er tegnet af arkitekt Carlo Odgård og konstrueret af civilingeniør Svend Rønnow på Aalborg Værft. Tårnet blev opført i anledning af erhvervsudstillingen Nordjysk Udstilling i 1933. Tårnet skulle umiddelbart rives ned igen efter udstillingen, men da det kostede 40.000 kroner at rive det ned igen, købte Det Broderlige Skydeselskab i Aalborg tårnet for kun 5.000 kroner og har siden drevet tårnet som en forretning.

Det Broderlige Skydeselskab i Aalborg ønsker udvidelse af tårnet med 35 pladser, således der fremover er plads til 100 gæster. Derudover ønskes der et handicaptoilet samt to nye elevatorer, som skal kunne køre hele året. I dag er der kun en elevator, som ikke må køre om vinteren, eller hvis det blæser for meget. Det er op til de studerende, hvordan de vil indfri ønskerne fra Det Broderlige Skydeselskab. Men de skal selvfølgelig tage højde for bl.a. bygningsreglementets krav til adgangsforhold, isoleringsværdier, ventilationsanlæg, solindfald, brand etc.

Billede3
Billede8
Billede7

De Digitale Dage er et setup, hvor 4 Teams opfordres til at afgive det økonomiske mest fordelagtige tilbud i henhold til følgende tildelingskriterier :

  • Arbejdsprocesser
  • Digitale redskaber
  • Analyser
  • Økonomi
  • Digital byggepladsmodel
  • Bud på Build 4.0
  • Præsentation af tilbud

Tildelingeskriterierne skal ses ud fra en digital tilgang. Det færdige tilbud uploades fredag ved middagstid, hvorefter hvert Team præsenterer deres tilbud overfor dommerkomitéen med deltagelse af bl.a. bygherren, Exigo og NTI CADcenter

Hvert Team består af en række fagligheder herunder Projektleder, BIM Manager, Arkitekt, Ingeniør KON, Ingeniør MEP, Entreprenør, Installations-VVS og -EL samt Grafisk Designere. I hvert Team er der ca. 25 studerende samt to personer fra entreprenør og rådgiverbranchen.

Billede1

Under De Digitale Dage arbejdes der i BIM Processer frem til BIM Produkter.

Foto-44

Hver farve repræsenterer en faglighed.