Gå til hoved indhold

Bygherren ønsker at skabe en spændende ”egen” identitet i bebyggelsen og dets byrum tilpasset omgivelsernes kommende arkitektoniske karakter i henhold til lokalplanerne i nærområdet. Det skal være i samklang med det øvrige byggeri i området, hvorfor byggekulturen i Nørresundby mod øst ønskes inddraget i designet. Det eksisterende anvendte murværk er et gennemgående materiale i byggeskikken, lige fra tæt-lav til etageboligbyggeri. Dette udtryk ønskes medtaget i det kommende byggeri. Der skabes variation i bebyggelsens facadelinjer, herunder den visuelle kontakt til Limfjorden og Aalborg.

Det er af stor betydning, at områdets samlede bebyggelse fremtræder æstetisk smukt og homogent, og at der etableres friarealer til sociale og kulturelle aktiviteter. Udgangsforhold til terræn skal tilpasses terrænforhold efter gældende lovgivning. Terrænet skal sikres fremtidige klimaforhold.

Byggeriet ønskes opført som fleksibelt byggeri indeholdende kælder, erhverv i stueplan med boligenheder etagerne ovenpå. Bygherren ønsker byggesystemet udformet med størst mulig fleksibilitet mod ændret anvendelse (bygningens funktion). Den øverste etage ses gerne udført som penthouselejlighed(er) i ”let konstruktion”. Byggeriet skal fremstå med en max. byggehøjde på 32 m over DVR 90, og samtidigt brandmæssigt kan godkendes jf. BR.18.

Miljøhensyn og energikilder

Af hensyn til Driftsherrens driftsøkonomi, og af hensyn til miljøbelastningen, skal forbruget af energi og vand være lavt. En del af indsatsen skal rettes mod de tekniske anlæg som el-, varme-, vand- og ventilationsanlæg, men der indgår også en velisoleret klimaskærm. Evt. anvendelse af vedvarende energikilder som sol, vind, jordvarmeanlæg som supplement.

Casen er udformet i samarbejde med Himmerland Boligforening.